Rezultati konkursa – MLADI SU ZAKON

Omladinski klub Novog Bečeja – Resurs centar za Srednjobanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug, a uz finansijsku podršku  Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru programa Mladi su zakon, objavljuje

LISTU UDRUŽENjA MLADIH/ NEFORMALNIH OMLADINSKIH GRUPA ČIJE ĆE OMLADINSKI VOLONTERSKI PROJEKTI BITI FINANSIRANI U OKVIRU KONKURSA ZA FINANSIRANJE OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA U CILjU PODSTICANjA AKTIVIZMA I VOLONTIRANjA MLADIH ZA SREDNJEBANATSKI, SEVERNOBAČKI I SEVERNOBANATSKI OKRUG.

Na konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u okviru programa Mladi su zakon, a nakon realizovane obuke iz oblasti pisanja projekata i upravljanje projektnim ciklusom prijavilo se 13 udruženja i neformalnih omladinskih grupa sa teritorije grupe okruga. Komisija koju je obrazovao Resurs centar, odlučila je da finansijski podrži 10 projekata u ukupnom iznosu od 600.000,00dinara.

Ministarstvo omladine i sporta i Resurs centar čestitaju svim udruženjima/neformalnim omladinskim grupama i žele im uspešnu realizaciju omladinskih volonterskih projekata!

Sastanak komisije za odabir omladinskih volonterskih projekata

Juče, 09.08.2017.godine u Domu kulture opštine Novi Bečej održan je drugi sastanak Komisije Resurs centra za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug – Omladinskog kluba Novog Bečeja gde su članovi komisije razmatrali pristigle predloge omladinskih volonterskih projekata nakon realizovane obuke iz oblasti pisanja projekata i upravljanje projektnim ciklusom.  Rezultati konkursa objaviće se 12.08.2017.godine na Dan mladih, a omladinski volonterski projekti finansiraće se i realizovati u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine.

Održana obuka za pisanje projekata i upravljanja projektnim ciklusom za članove udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa u okviru programa Ministarstva omladine i sporta – MLADI SU ZAKON

U skopu projekta “Resurs centar za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug” koji realizuje Omladinski klub Novog Bečeja uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije održana je dvodnevna obuka za mlade članove udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa.

Obuka je održana u Novom Bečeju, 30. i 31. 07.2017.godine za 16 predstavnika udruženja mladih i neformalnih grupa mladih iz Srednjebanatskog, Severnobačkog i Severnobanatskog okruga, a koji su prethodno uspešno prošli prvi krug selekcije projekata. Cilj edukacije je bio unapređenje znanja i kompetencija predstavnika volonterskih grupa i omladinskih organizacija kroz edukaciju o pisanju projekta i upravljanju projektnim ciklusom kao i stvaranje uslova za efikasnu realizaciju omladinskih projekata. Nakon obuke, mladi polaznici će do 08.08.2017.godine razvijati svoje ideje i pretočiti ih u konkretne predloge projekata, a minimum osam će biti finansijski podržano iznosima u rasponu od 30.000,00 do 100.000,00dinara. Konačni rezultati projekta biće objavljeni 12.08.2017.godine na Dan mladih.

Rezultati prvog kruga konkursa “Mladi su zakon” za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug

Komisija koju je formirao Resurs centar za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug, Omladinski klub Novog Bečeja, obradila je pristigle prijave i sačinila izveštaj koji sadrži tabelu pristiglih prijava, pregled prijava koje ne ispunjavanju uslove konkursa, tabelu sa ukupno dodeljenim brojem bodova u prvom krugu, kao i pregled užeg izbora volonterskih grupa koje će imati mentorsku podršku pri razvijanju ideja u predloge projekata od kojih će od 8 do 12 najboljih dobiti finansijsku podršku Resurs centra.

Projekat “Resurs centar za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug” realizuje Omladinski klub Novog Bečeja uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Izvestaj o radu Komisije 2017 – I krug


 

КОНКУРС за финансирање ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ

Ресурс центар за Средњебанатски, Севернобачки и Севернобанатски округ, Омладински клуб Новог Бечеја уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН расписује

КОНКУРС

за финансирање

ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА

У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ

______________________________________________________________________

Tekst konkursа-2017 NBO

Obrazac za pisanje predloga OVP-2017 NBO

 

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се реализује осму годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

Nastavite sa čitanjem