U cilju promocije projekat i povećanje vidljivosti, tokom njihove realizacije, nosioci projekata su u obavezi da kreiraju i distribuiraju adekvatne poruke ciljnim grupama i da za to koriste prilagođene kanale komunikacije.  Akcenat za komunikaciju sa ciljnim grupama je na korišćenju društvenih mreža, pre svega Fejsbuka, kao najpopularnije socijalne mreže među mladima. Kako bi se omladinske grupe, izvođači odobrenih projekata, uputili u obaveze i načine komunikacije sa ciljnim grupama, organizovane su prezentacije za predstavnike omladinskih grupa koji će se baviti promocijom i odnosima sa javnošću.

Instrukcijma koje su date učesnicima su jasno je naznačeno na koji način se ističe donator, koji logotipi se postavljaju, koje sadržaj treba da objavljuju a posebno je detaljno objašnjeno kako da otvore stranice na društvenoj mreži Fejsbuk.

Održano je ukupno dve prezentacije, jedna u Zrenjaninu, druga u Novom Bečeju, obe početkom avgusta meseca a održali su ih predstavnici Omladinskog kluba NBO, Kristijan Lukić koordinator resurs centra z srednjebanatski okrug i Aleksandar Belić konsultant za IT i Internet marketing.

Prilog: PRezentacija za PRedstavnike omladinskih grupa – Promocija projekata putem Interneta i društvenih mreža 

PRezentacija za PRedstavnike omladinskih grupa

PRezentacija za PRedstavnike omladinskih grupa – Zrenjanin

Ostavite odgovor