Nosilac projekta: Udruženje mladih Omladinski klub opštine Žitište

Opis podnosioca prijave (istorijat, misija i ciljevi, broj članova):

Omladinski klub Opštine Žitište osnovan je 2008.godine. Cilj omladinskog kluba je poboljšanje prava mladih kako u samoj opštini Žitište, tako i u celoj Srbiji. Osnovni ciljevi Omladinskog kluba su zalaganje za: Uključenje Srbije u Evropsku Uniju, podsticanje aktivizma mladih kroz učešće u omladinskim projektima, podizanje svest o položaju i problemima mladih, razvoj civilnog sektora u Srbiji, poboljšanje položaja i osnaživanje mladih iz Opštine Žitište kroz izradu i realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade, povezivanje sa srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu radi razmene i sticanja iskustva članova udruženja.

Omladinski klub svoje ciljeve ostvaruje bez ikakvih diskriminacija.

Omladinski klub opštine Žitište radi na poboljšanju kvaliteta života mladih u Opštini Žitište kroz zalaganje za participaciju i aktivno učešće mladih u lokalnoj zajednici.

Vizija Omladinskog kluba je društvo u kome su mladi aktivni i ravnopravni građani koji mogu da iskažu svoje potencijale, čija se ljudska prava u potpunosti poštuju, i koji žele da u saradnji sa lokalnom samoupravom unaprede uslove života omladine.

Iskustvo u omladinskom aktivizmu:

1. Vesela Begejska regata – Zadatak manifestacije je da omladisnkim aktivizmom, nizom ekoloških akcija, plovidbom rekom Begej, organizovanjem javnog događaja i medijskom promocijom manifestacije i projekta širimo ekološku svest među stanovnicima opštine Žitište i na taj način skrenemo pažnju na višedecenijske ekološke probleme ove reke.

2. Vesele boje Žitišta – Glavni cilj ovog projekta jeste stvaranje mesta za okupljanje, druženje i razmenu novih ideja među mladim ljudima, kao i povećanje estetske vrednosti mesta Žitišta koje će rezultirati organizovanjem kulturnih dešavanja, izložbi fotografija i crteža, medijskom zastupljenošću zajednice.

 Fejsbuk stranica projekta: https://www.facebook.com/pages/Svi-za-jednog-Jedan-za-sve/245772102240520

 

Ostavite odgovor