Nosilac projekta:  Neformalna grupa mladih „Akcija“ Bočar

Opis podnosioca prijave (istorijat, misija i ciljevi, broj članova):

akcijaUvidevši mnoge probleme u našoj ruralnoj sredini, juna 2013. godine okupili smo se kao neformalna grupa mladih spremna na akciju. Naša grupa za sada broji 32 člana različitog uzrasta.

Za cilj imamo motivisanje mladih, stvaranje uslova i aktivnosti za aktivno i kreativno provođenje slobodnog vremena. Takođe i učestvovanje u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme i organizovanje aktivnosti za mlade.

„AKCIJA“ promoviše solidarnost i humanost, razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade.

 

Projekat „ŠKOLSKI PARK“ se bavi uređivanjem javnog prostora tj.parka ispred Osnovne škole “Dositej Obradović” u Bočaru, radi unapređivanja mogućnosti za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih.

Sproveli smo anketu na jednom razredu OŠ „Dositej Obradović“. Iz sprovedene ankete smo videli da je našoj omladini potreban prostor gde bi mogli da se viđaju, druže, organizuju neka dešavanja.

Zadatak projekta se ogleda u rešavanju problema tačnije da se uredi park gde bi mladi provodili svoje slobodno vreme.

Uređenjem prostora parka stvorili bi se preduslovi za navedene potrebe mladih, a takođe bi se mladima pokazalo da se i oni pitaju i da mogu uticati na svoju lokalnu zajednicu. Park je u duši svakog meštana nešeg sela, omladine i dece.. da meštanima probudimo uspomene, deci pružimo uređeniji prostor za igru a mladima za slobodno vreme i razna dešavanja

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/pages/Neformalna-grupa-mladih-Akcija/714350331924468

Ostavite odgovor