Nosilac projekta: Neformalna omladinska grupa – Mladi Ečka

Opis podnosioca prijave (istorijat, misija i ciljevi, broj članova):

mladi eckaNeformalna omladinska grupa „Mladi Ečka“ se sastoji od 5 (pet) članova čiji je cilj podsticanje mladih na aktivnije učešće u društvu kroz promociju volonterizma, do sada smo učestvovali u akciji čišćenja parka u naseljenom mestu Ečka koje je bilo organizovano od strane MZ Ečka, učestvovali smo i u postavljanju turističkog znaka u Ečki, na uglu ulice Novosadske i Aerodromske, koje je organizovalo Udruženje građana „Ečka 1439“.

U naseljenom mestu Ečka veliki broj mladih nakon povratka iz škole ili uopšte nakon svakodnevnog ustajanja, ne znaju šta da rade, jer je ponuda u seoskoj sredini, kako sportova tako i ostalih dešavanja iz oblasti kulture, sekcija i sličnog, veoma mala. Stoga se mladi najčešće odlučuju da ostanu kod kuće uz kompjuter, ili u boljem slučaju neke časopise, zbog čega postaju asocijalni i nekvalitetno provode svoje slobodno vreme. Veliki broj mladih bi vrlo rado sve ovo zamenio nekim društveno-korisnim radom, ali nisu dovoljno dobro ili u gorem slučaju uopšte obavešteni o tome.

U naseljenom mestu Ečka je potrebno prefarbati 13 metalnih klupa i zameniti 3 daske, prefarbati 4 betonske klupe i 12 dasaka,potrebno je prefarbati 10 betonskih žardinjera,potrebno je prefarbati i zameniti sedišta na 3 klackalice i 5 ljuljaški, potrebno je prefarbati jednu kupolu, zameniti 4 metalne kante za smeće kao i krovove tobogana koji su u potpunosti uništeni, potrebno je prefarbati i postaviti daske na vrtešci, prefarbati most, tobogane i poligon sa obručima.

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/mladiecka

 

Ostavite odgovor