Nosilac projekta: Neformalna grupa mladih Novobečejaca

Opis podnosioca prijave (istorijat, misija i ciljevi, broj članova):

Članovi NEFORMALNE GRUPE MLADIH NOVOBEČEJACA imaju višegodišnjeg iskustva u realizaciji različitih omladinskih projekata. Mladi okupljeni oko ove projektne ideje bili su volonteri PAAD centra za socio-kulturološke izuzetnosti i učestvovali su u mnogim aktivnostima koji su imali za cilj unapređenje položaja mladih u opštini Novi Bečej.

Tokom 2008. godine u dvorištu Osnovne škole „Miloje Čiplić“ postavljen je prvi i jedini mini pič teren u opštini Novi Bečej, kao donacija Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Od tada teren aktivno koriste kako učenici škole, tako i mladi, ali i svi građani opštine Novi Bečej za različite sportske aktivnosti.

Postojeći mini pič teren održava Osnovna škola u čijem dvorištu se i nalazi, međutim nedostatak novčanih sredstava otežava redovno održavanje ovog objekta. S obzirom na to da je jedan od najvećih problema mladih, u oblasti sporta, nedostatak adekvatnih uslova za razvoj sportskih aktivnosti, a da je ovo jedini mini pič teren na teritoriji Opštine, odlučili smo se da obezbedimo finansijska sredstva kako bismo adaptirali teren i doprineli poboljšanju uslova za bavljenje sportom, pre svega kod mladih od 15 do 30 godina.

Fejsbuk stranica projekta: https://www.facebook.com/pages/Mladi-za-mlade-rekreativce/237563409732490

Ostavite odgovor