Nosilac projekta: Udruženje seoskog folklora veterana „Teodor Pavlović“ Novo Miloševo

Opis podnosioca prijave (istorijat, misija i ciljevi, broj članova):

Udruženje seoskog folklora veterana“Teodor Pavlović“ je osnovano 23.09.2007.godine. Udruženje kao osnovne ciljeve utvrđuje: očuvanje narodnih običaja i folklora naših krajeva, pokretanje i podsticanje organizovanja sekcija i klubova u školama i drugim oblicima organizovanja, razvijanje i širenje folklorne tradicije građana, pre svega mladih, kroz programe, projekte i ostale aktivnosti. U okviru udruženja imamo: folklornu sekciju u tri kategorije, pevačku sekciju, glumačku sekciju, radionicu etno bazar i tamburašku sekciju. Za sedam godina rada udruženja možemo se pohvaliti zlatnom plaketom na Republičkom takmičenju običaja-Kličevac, Srebrna plaketa na Međunarodnom Festivalu Svadbe i Običaja Zrenjanin, i učešćem na Međunarodnim festivalima u: Bugarskoj, Slovačkoj, Italiji,Rumuniji, Republici Srpskoj i Austriji. Udruženje broji oko 150 članova različitog uzrasta.

Želimo da zadržimo sećanje na našeg člana Branislavu Pap, koja je preminula u četrnaestoj godini. Sadnjom sto Tuja zadržavamo sećanje na Branislavu, a ujedno uređujemo jedan deo gradskog zelenila.

Problem su visoka, stara i suva drveća koja se nalaze pored prostorija Udruženja u Novom Miloševu koja treba da se povade, da ne bi ostalo prazno pisali smo projekat kojim bi popunili prazno mesto Tujama.

Fejsbuk stranica projekta: https://www.facebook.com/pages/USFV-Teodor-Pavlovi%C4%87/208898229281351

Ostavite odgovor