Javni radovi – zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Omladinskom klubu Novog Bečeja – NBO, odobrena su sredstva Nacionalne službe apošljavanja za program javnih radova za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Javni rad predviđa angažovanje 12 osoba sa invaliditetom koji će tokom 4 meseca trajanja javnog rada na očuvanju i zaštiti životne sredine u svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej kroz svakodnevne aktivnosti. Planirane su sledeće aktivnosti: lociranje delova naseljenih mesta na kojima se nalazi smeće koje zagađuje životnu sredinu, akcije skupljanje i uklanjanje smeća sa ulica, uklanjanje nanetog otpada duž obale reke Tise (razni oblici papira, plastične materije kao što su plaše, vreće idr, staklene flaše ili bilo koje druge materije), košenje zelenih površina koja se ne održavaju (zelene površine ispred kuća u kojima žive stare osobe, napuštene kuće i druge površine koje se ne održavaju). Otvorićemo mogućnost da nam građani prijavljuju probleme vezane za zaštitu životne putem interneta i putem telefonskih poziva, koje će angažovana lica obraditi i organizovati akciju sređivanja ili uklanjanja.

Najveći značaj za građane svih naseljenih mesta opštine Novi Bečej se ogleda u tome što će se realizaciom javnog rada ukloniti i očistiti različiti ostatci koje donesa reka Tisa duž njene obale, ukloniti različito smeće sa ulica koje je bačeno, kositi i održavati zelene površine i time im omogućiti lepšu, čistiju i zdravijju životnu sredinu. Pored toga razvićemo sistem da građani sami prijavljuje novonastale probleme i da ih zajednički rešavamo.

Ostavite odgovor