Poziv omladinskim oragnizacijama i volonterima

volonteriU okviru vanredne situacije koja je nastala kao posledica poplava na području Republike Srbije, sporovodi se organizovana volonterska pomoć u prikupljanju neophodnih namirnica za ugrožena područja, kao i fizički poslovi na terenu koji uključuju pomoć odgovornim službama pri raščišćavanju  ugroženih područja.

Omladinski klub Novog Bečeja NBO poziva sve organizacije, neformalne omladinske grupe i pojedinačne volontere da se uključe u akcije kojima koordiniše Ministarstvo omladine i sporta kako bi se što adekvatnije odgovorilo na potrebe ugroženog lokalnog stanovništva.

Kako bi se akcijama omladinskog sektora uspešno koordinisalo potrebno je što pre prikupiti podatke o raspoloživim organizacijama i volonterima, i zato Vas pozivamo da u što hitnijem roku ispunite sledeće upitnike:

  1. Upitnik za udruženja mladih, kancelarije za mlade i omladinske neformalne grupe. U ovaj upitnik unosite podatke o svojoj omladinskoj organizaciji, kao i kratak opis aktivnosti koje sprovodite formular upitnika za organizacije
  2. Upitnik za volontere. Podaci iz ovog upitnika biće korišćeni samo za potrebe Ministarstva omladine i sporta. U ovaj upitnik podatke treba da unesu volonteri koji su spremni da se priključe akcijama forumalar upitnika za volontere

Ukoliko neka organizacija poseduje svoju bazu volontera podatke ne treba unositi u gore navedeni upitnik već postojeću bazu prosledite koordinacionom timu NAPOR/KOMS/Asocijacija KZM na email adresu volontiraj2014@gmail.com .

MOS-NAPOR-KOMS