Aktivna online platforme mladisuzakon.rs

Udruženje Omladinski klub Novog Bečeja – Resurs centar za srednjebanatski, severnobački i severnobanatski okrug u okviru programa Ministarstva omladine i sporta – MLADI SU ZAKON sa velikim zadovoljstvom objavljuje da je počela sa radom online platforma mladisuzakon.rs .

Platforma osmišljena tako da odiše duhom ciljne grupe kojoj je i sam program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta namenjen. Cilj pokretanja online platforme je da upravo mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje.

U sprovođenju programa Mladi su zakon svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština,  a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža sledeće mogućnosti:

  • pregled mape na kojoj se nalaze sve aktivnosti ovogodišnjeg programa
  • mogućnost da se ciljano pregledaju aktivnosti po okrugu, vremenu realizacije i slično
  • pregled kratkih opisa svih aktivnosti i njihovu GPS lokaciju.

Ono što je najvažnije, platforma omogućava svima koji žele da se priključe nekoj od aktivnosti i daju svoj doprinos. Zato vas pozivamo da posetite online platformu i priključite se programu Mladi su zakon i to na jedan od sledećih načina:

  • Kao učesnici u aktivnosti:
  • ukoliko je u pitanju volonterski kamp, dostupan je link na onlajn prijavu Mladim istraživačima Srbije
  • ukoliko je u pitanju omladinski volonterski projekat, dostupna je kontakt forma putem koje možete da se obratite direktno organizatorima aktivnosti i komunicirate sa njima i ponudite svoje učešće
  • Kroz onlajn volontiranje:
  • na primer možete da ponudite da dizajnirate logo aktivnosti, napravite banere za društvene mreže, napišete tekst/reportažu ili nešto slično.
  • Sponzorstvom ili donacijom:
  • aktivnosti možete da podržite i davanjem donacije ili sponzorstvom u novcu, robi ili usluzi koju možete da ponudite takođe direktnim obraćanjem organizatoru volonterske akcije ili volonterskog kampa

Za svaku aktivnost na projektu možete da vidite vreme i mesto održavanja kao i listu potrebnih stvari i/ili usluga da bi se aktivnost što uspešnije realizovala.

Program MLADI SU ZAKON je nacionalni program volontiranja mladih Ministarstva omladine i sporta, koji od 2010. kroz lokalne omladinske volonterske projekte (OVP) i nacionalne/međunarodne volonterske kampove podstiče aktivizam i volontiranje među mladima, sticanje veština za lični razvoj i bolju zapošljivost, a daje i značajan doprinos mladih održivom razvoju lokalnih zajednica. U program je svake godine uključeno preko 40 organizacija i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština. Ovu platformu koordinišu Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije i 12 Resurs centara.

Ostavite odgovor