Omladinski klub – NBO

AKTUELNO


Resurs centar za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis iz Novog Sada u saradnji sa Omladinskim klubom Novog Bečeja NBO i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje

KONKURS
za finansiranje
OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA
U CILJU PODSTICANJA AKTIVIZMA I VOLONTIRANJA MLADIH

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu MLADI SU ZAKON koji se realizuje devetu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

PROČITAJ VIŠE


Aktivna online platforme mladisuzakon.rs

Udruženje Omladinski klub Novog Bečeja – Resurs centar za srednjebanatski, severnobački i severnobanatski okrug u okviru programa Ministarstva omladine i sporta – MLADI SU ZAKON sa velikim zadovoljstvom objavljuje da je počela sa radom online platforma mladisuzakon.rs .

Platforma osmišljena tako da odiše duhom ciljne grupe kojoj je i sam program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta namenjen. Cilj pokretanja online platforme je da upravo mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje.

PROČITAJ VIŠE…


PRIJAVLJIVANJE VOLONTERA NA VOLONTERSKE KAMPOVE U SRBIJI “MLADI SU ZAKON”

 Ukoliko ste zainteresovani da putujete, a da potrošite minimalno finansijskih sredstava, upoznate nove ljude i običaje, a pritom date svoj doprinos zajednici koju posećujete kroz volontersko angažovanje, pozivamo vas da se informišete o volonterskim kampovima u Srbiji putem zvaničnog sajta MLADI  ISTRAZIVAČI  SRBIJE  – VOLONTERSKI  SERVIS  SRBIJE  –  http://www.mis.org.rs/vss/pages/sr/naslovna.php .

Prijavu na volonterske kampove možete popuniti i u Omladinskom klubu Novog Bečeja, kontakt telefon: 064/057-03-86!

Informacije o volonterskim kampovima u inostranstvu možete pronaći putem linka http://www.mis.org.rs/vss/pages/sr/volonterski-program/kampovi/volonterski-kampovi-u-svetu/kako-se-prijaviti.php .


КОНКУРС за финансирање ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ

Rezultati konkursa – MLADI SU ZAKON

Sastanak komisije za odabir omladinskih volonterskih projekata

Rezultati prvog kruga konkursa “Mladi su zakon” za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug

 

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се реализује осму годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

Tekst konkursа-2017 NBO
Obrazac za pisanje predloga OVP-2017 NBO

 

VISE O PROJEKTU…..


Poljoprivredni inkubator za mlade na selu

Projekat „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ teži da doprinese smanjenju nezaposlenosti u Opštini Novi Bečej i kreiran je u skladu sa strateškim opredeljenjem lokalne samouprave – razvoju poljoprivrede. Implementacijom projektnih aktivnosti na jasan način kreiraćemo uslove za razvoj povrtarstva kroz stvaranje povoljnih okolnosti za zapošljavanje mladih u stakleničkoj proizvodnji. Kombinacijom teorijskih i praktičnih edukacija u oblasti poljoprivrede težićemo da osnažimo i ohrabrimo mlade, unapredimo njihove kompetencije i podstaknemo ih da ostanu u svojim lokalnim zajednicama.

Opširnije na stranici projekta ovde >>>


Zajednički do zelenog okruženja 2

Projekat «Zajednički do zelenog okruženja 2» jeste nastavak projekta realizovanog tokom 2015.godine finansiranog od strane NIS-a, s akcentom na promovisanje građanskog aktivizma u cilju očuvanja životne sredine.
 
Ovim projektom želimo da motivišemo građanstvo da se uključi u kreiranje i sprovođenje politike upravljanja zelenim površinama jer koristi od kvalitetno uređenih zelenih površina imaju svi – pojedinci, zajednica, životna sredina. Vodeći se činjenicom da je neophodno da se svakodnevno ponašamo na način koji podstiče racionalno korišćenje svega što nam planeta Zemlja pruža, odlučili smo se da ovim projektom Zemlji i vratimo…

Opširnije na stranici projekta ovde >>>


Završeni projekti

MLADI ČUVAJU PLANETU

Pošto nas je nedovoljna svest o potrebi štednje energije dovela do rasipničkog mentaliteta javila se potreba da se gradjani dodatno informišu o merama štednje. Iz tog razloga, Omladinski klub Novog Bečeja u periodu od pet meseci će sprovesti akciju pod nazivom “Mladi čuvaju planetu” kako bi svim građanima a pre svega mladima, skrenuli pažnju na problem neracionalne potrošnje energije…

Opširnije na stranici projekta  ovde >>>

UZORAN GRAĐANIN

Komunikacija sa javnim institucijama, ustanovama, javnim preduzećima i ostalim službama često zna da bude komplikovana. Građani često ne znaju kome i na koji način treba da se obrate zbog rešavanja nekog svog problema. Iz tog razloga nastao je servis “Uzoran građanin” kao sredstvo za poboljšanje komunikacije građana i svih javnih činilaca koja deluju u službi građana.

Opširnije na stranici projekta  ovde >>>

Zelena patrola

Omladinskom klub Novog Bečeja odobrena su sredstva Nacionalne službe zapošljavanja za program javnih radova za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Javni rad predviđa angažovanje 12 osoba sa invaliditetom koji će tokom 4 meseca trajanja javnog rada na očuvanju i zaštiti životne sredine u svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej kroz svakodnevne aktivnosti.

Opširnije na stranici projekta  ovde >>>


Letnje omladinske zanimljivosti

Ovim projektom želimo da odgovorimo na lokalne potrebe mladih iz opštine Bela Crkva, Ada i Nova Crnja kroz organizaciju aktivnosti iz 6 zadatih oblasti u svakoj opštini. Zbog svoje specifičnosti, svaka Kancelarija za mlade je odredila koje su to aktivnosti neophodne da bi tokom leta mladima obebedili uslove za kvalitetno provođenje slobodnog vremena kao i mogućnost mladima da volontiraju i da se aktivno uključe u realizaciju aktivnosti. Na ovaj način stvorili bi simbiozu predstavnika lokalni institucija za mlade, organizacijama za mlade i samih mladih koji će tokom realizacije projektnih aktivnosti zajednički prevaziti postojeće strahome mladih i stvarati jedan ispravan i korektan međusobni odnos i time u budućnosti zajednički rešavati lokalne probleme.

Sajt projekta pogledajte ovde >>>


Mladi su zkon 2013

Omladinski klub Novog Bečeja je izabran od strane Ministarstva sporta i omladine da bude resurs centar za srednjebanatski okrug. Resurs centara će pružati podršku u procesu podsticanja aktivizma i volonterizma mladih.

Sajt projekta pogledajte ovde >>>


QR kod za sve

Ovim projektom se promoviše upotrebu mobilnog Interneta odnosno QR kodova kao načina povezivanja fizičkiog sa virteulnim svetom. Cilj projekta je da upoznamo građane, privredu i institucije sa načinima upotrebe ove tehnologije u svakodnevnom životu i poslovanju. Obeležavanjem ključnih mesta odnosno tačaka interesovanja u odabranim lokalnim zajednicama, tablama sa QR kodovima, medijskom kampanjom i organizovanjem edukativnih skupova namenjene građanima, institucijama i privrednicima su načini kako će se ispunjavati gore zacrtani ciljevi.

Sajt projekta pogledajte ovde >>>


 

Youth Info Channels

Projekat “Youth Info channels” podrazumeva organizaciju sedmodnevnih treninga čije će glavne aktivnosti biti smeštene u Novom Bečeju.

Tema projekta je informisanost omladine sa posebnim osvrtom na informacije vezane za zapošljavanje mladih.

Partneri u ovom projektu dolaze iz Rumunije, Mađarske, Slovačke, Bosne i Hercegovine a očekuje se da će na treninzima učestvovati oko 25 mladih.

Opširnije….